Άννα: “Είμαι 1,60 και ζυγίζω 85 κιλά. Όσο κι αν προσπαθώ δεν βλέπω αποτέλεσμα!”

ΕΡΩΤΗΣΗ
Καλημέρα σας,
Διαβάζω αρκετά συχνά τη στήλη σας και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Έτσι πήρα το θάρρος να στείλω και εγώ την ερώτηση μου, μήπως και βρεθεί κάποια λύση. Είμαι 25 χρόνων με ύψος 1,60 και 85 κιλά. Την προηγούμενη άνοιξη είχα επισκεφθεί κάποιο διαιτολόγο και ακολουθήσαμε ενα πρόγραμμα διατροφής για 6 μήνες, αλλά το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Μέσα σε αυτό το διάστημα κατάφερα να χάσω 4 κιλά και 2 εκατοστά στην κοιλιά (εκεί που συσσωρεύεται το ” πάχος”).

Δεν ξέρω τι πραγματικά φταέι (αν φταεί ο Θυρεοειδής ή κάτι άλλο) αλλά όσο και να έχω προσπαθήσει πάντα τα αποτελέσματα είναι τραγικά. Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω;
Σας ευχαριστώ πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας.
Με εκτίμηση
Άννα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή Άννα, πρώτα απ’ όλα πρέπει να επισκεφτείτε το ιατρό σας για να ρυθμίσετε το θυρεοειδή σας. Ένας απορυθμισμένος θυρεοειδής είναι πιθανό να μπλοκάρει την απώλεια κιλών. Ένας πλήρης ιατρικός έλεγχος είναι πάντα απαραίτητος, ειδικότερα αν δεν έχουμε την απαιτούμενη απώλεια βάρους που θέλουμε, γιατί στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού συμμετέχουν κι άλλοι παράγοντες εκτός από την διατροφή (π.χ. πολυκυστικές ωοθήκες).

Αφού ελέγξετε τα επίπεδα υγείας σας, θα πρότεινα να κάνετε και μια μέτρηση μεταβολισμού για να δείτε πόσες θερμίδες χρειάζεται ο οργανισμός σας. Έπειτα εφαρμόζετε ένα διαιτολόγιο σύμφωνα με τα αποτελέσματα. Εκτός όμως από την διατροφή σας απαραίτητο κρίνεται να αυξήσετε και τη φυσική σας δραστηριότητα. Τέλος, να έχετε υπομονή και θέληση και σίγουρα αυτή τη φορά θα έχετε πολύ καλά αποτελέσματα.

Εύα Καφετζή
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

Read More

And More