Decorating tips: Πώς να κάνεις το χώρο σου να μοιάζει “καθαρός” και τακτοποιημένος

Decorating tips: Πώς να κάνεις το χώρο σου να μοιάζει “καθαρός” και τακτοποιημένος | tlife.gr

Είτε ανήκεις στους λάτρεις του μινιμαλισμού, είτε ανήκεις στην κατηγορία των μαξιμαλιστών, η διακόσμησή σου είναι πολύ πιθανό να περιέχει ορισμένα λαθάκια που ίσως να μην έχεις προσέξει ποτέ! Όχι, δεν μιλάω για τεράστιες… απρέπειες στο interior design ή έλλειψη καλαισθησίας, αλλά για κάποιες μικρές λεπτομέρειες που μπορεί με ανεπαίσθητο τρόπο να δημιουργούν μια σύγχυση στην εικόνα, την οποία δεν μπορείς ωστόσο να εντοπίσεις! Τελικά, εκείνο που ευθύνεται για όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι η λεγόμενη “φασαρία” που δημιουργούμε στο χώρο μας, όταν τον φορτώνουμε με περισσότερη πληροφορία από ό,τι αντέχει να περιέχει. Η σοβαρότερη επίπτωση, όμως, αυτής της “φασαρίας” είναι πως το σπίτι μας μοιάζει σαν να μην είναι καθαρό και τακτοποιημένο! Κανένα πρόβλημα, λύσεις υπάρχουν και είναι πολύ εύκολες!

Η καθαριότητα του σπιτιού, όπως καταλαβαίνεις, μπορεί να μην έχει καμία σχέση με το αν είναι όντως πεντακάθαρο ή η σκόνη έχει κατακλύσει το βοηθητικό τραπεζάκι. Στην πραγματικότητα, η καθαριότητα για την οποία μιλάω είναι η καθαρότητα της εικόνας, η ευκολία με την οποία το μάτι περιεργάζεται αυτό που βλέπει και επιτυγχάνεται το κατάλληλο flow των μορφών και των όγκων. Και για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου μια νοητή “χωροταξική” θεώρηση του χώρου. Αν μπεις στη διαδικασία να εντοπίσεις ποια είναι τα στοιχεία που προκαλούν αυτό τον ανεπιθύμητο “θόρυβο”, θα καταφέρεις χωρίς καθόλου κόπο να τον απομακρύνεις από το σπίτι και, πέρα από τακτοποιημένο, να το κάνεις να μοιάζει και πιο καθαρό!

Δες, λοιπόν, με ποιο τρόπο θα κάνεις το σπίτι σου να… λάμπει από στυλ και καθαριότητα!

Συμμετρία

Η “μητέρα” της τάξης -και όσων μου μοιάζουν και έχουν μια δόση OCD στον οργανισμό τους! Η σωστή γεωμετρία του χώρου είναι εκείνη που θα τον κάνει να μοιάζει απολύτως καθαρός. “Παίξε” με τους όγκους και τα σχήματα, αλλά προσπάθησε να κρατήσεις σταθερή ισορροπία και συμμετρία στο πώς τοποθετείς τα έπιπλα και τα αντικείμενά σου!

Λιγότεροι χρωματικοί συνδυασμοί

Μία από τις συνηθέστερες πηγές “θορύβου” στη διακόσμηση είναι το μπέρδεμα που προκαλούμε στο βλέμμα μέσα από τις πολλές και διαφορετικές χρωματικές επιλογές. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσεις να κάνεις χρωματικούς συνδυασμούς, μιας και έτσι θα αφαιρούσες ένα από τα πιο δυνατά “χαρτιά” του interior design σου. Αντιθέτως, θα πρέπει να επιλέγεις τις αποχρώσεις με περισσότερη προσοχή!

Έπιπλα που καταλαμβάνουν ανάλογο όγκο

Ένα ακόμη στοιχείο που μπορεί να φέρει αναταραχή στο χώρο σου είναι οι εντελώς διαφορετικοί όγκοι των επίπλων σου. Ναι, εννοείται πως δεν μπορείς να φέρεις το σκαμπό στα μέτρα του καναπέ σου, ούτε το κομοδίνο στα επίπεδα του κρεβατιού σου. Μπορείς, όμως, να διατηρήσεις ένα κοινό ύψος, ώστε να πετύχεις την απαραίτητη οπτική ισορροπία!

Σταθερότητα στο στυλ

Σαφώς και το mix & match είναι ένα από τα πιο ενδιαφέρονται και stylish πράγματα μπορεί να κάνεις στη διακόσμησή σου, αλλά το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν αρχίζεις να το… παρακάνεις! Είναι καλό να φτάνεις μέχρι το maximum των δυνατοτήτων του χώρου και να μην υπερβαίνεις τα τρία διαφορετικά στυλ στο design σου! Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να έχεις το αποτέλεσμα που τόσο θέλεις, χωρίς να ταλαιπωρείς την εικόνα του σπιτιού!

Oversized posters και πίνακες

Πέρα από ένα από τα μεγαλύτερα trends της σεζόν, τα μεγάλα κάδρα εξυπηρετούν ιδιαιτέρως και στην καθαρή εικόνα της διακόσμησης. Σε αντίθεση με τα gallery walls που είχαμε συνηθίσει να συνθέτουμε έως τώρα, με τα πολλά μικρά και διαφορετικού σχήματος και μεγέθους καδράκια, ένα μεγάλο κάδρο δημιουργεί μια ηρεμία στο χώρο και τραβάει το βλέμμα επάνω του!

READ more