Διακόσμησε τους τοίχους σου με αυτά τα εναλλακτικά στοιχεία και θα “κλέψεις” τις εντυπώσεις

Διακόσμησε τους τοίχους σου με αυτά τα εναλλακτικά στοιχεία και θα “κλέψεις” τις εντυπώσεις | tlife.gr

Δεν είναι λίγες οι φορές που επισημαίνω μέσα από αυτή την στήλη πως τα σημαντικότερα στοιχεία στην διακόσμηση είναι οι επιμέρους λεπτομέρειες που της προσθέτουμε. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι σαφώς και τα βασικά έπιπλα είναι εκείνα που θέτουν τις κεντρικές αισθητικές δομές στον εκάστοτε χώρο, αλλά από εκεί και πέρα οι μικρότερης κλίμακας προσθήκες είναι αυτές που δημιουργούν ένα εντυπωσιακό και αξιοπρόσεκτο σύνολο. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να βρίσκεις τα στιλιστικά τρικ που θα βοηθήσουν το σπίτι σου να αναδείξει την… αρχοντιά του και να βγάλει προς τα έξω τον καλύτερο εαυτό του! Μία, λοιπόν, από αυτές τις επιμέρους λεπτομέρειες είναι και η διακόσμηση των τοίχων σου!

Διότι, όσο κι αν αγαπάς τον μινιμαλισμό, ένα σπίτι με κενούς τοίχους καταλήγει να μοιάζει αποστειρωμένο και αφιλόξενο. Βλέπεις, ο καλύτερος τρόπος να δώσεις ενδιαφέρον στον χώρο είναι να τον εξοπλίσεις με στοιχεία που σε εκφράζουν και φανερώνουν κάτι από την προσωπικότητά σου. Γι’ αυτό και πολύ συχνά λένε ότι μέσα από την τέχνη που κρεμάς στον τοίχο και τα βιβλία που τοποθετείς στα ράφια σου, ο καλεσμένος σου μπορεί να αντιληφθεί και την αισθητική αξία σου! Τι γίνεται, όμως, όταν αισθάνεσαι πως δεν θέλεις να προσθέσεις άλλα κάδρα και ψάχνεις μια εναλλακτική ιδέα για να κοσμήσεις τους τοίχους σου;

Τότε τις απαντήσεις που αναζητάς, θα τις βρεις παρακάτω! Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν και “κλέψε” τις πιο εντυπωσιακές ιδέες για τον τοίχο σου!

Κρεμαστοί κήποι

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ένα neverending trend στο interior design και αυτό το ξέρεις καλά! Γιατί, λοιπόν, να μην τα χρησιμοποιήσεις και ως διακοσμητικά στους τοίχους σου; Ένα αναρριχητικό φυτό, μερικές γλάστρες με κρεμαστά φυτά ή ακόμη και επιτοίχια terrariums με αερόφυτα θα αναδείξουν τον χώρο και θα τους δώσουν φρεσκάδα!

Ταπισερί και macrame

Με περισσότερο boho διάθεση, αλλά και αρκετά vintage αναφορές, τα υφάσματα στους τοίχους έχουν επανέλθει δυναμικά στην διακόσμηση και σε βγάζουν από την δύσκολη θέση να επιλέξεις το κατάλληλο κάδρο που θα κρεμάσεις!

Ψάθινα καπέλα

Έχουμε δει τα ψάθινα καλάθια να γίνονται ένα εντυπωσιακό αξεσουάρ για τους τοίχους μας, υπακούοντας στην επέλαση του moroccan style στην διακόσμηση. Γιατί όχι, λοιπόν, και τα καπέλα σου; Άλλωστε, σίγουρα θα έχεις μια εκτενή και stylish συλλογή από τα ειδυλλιακά καλοκαίρια σου!

Καθρέφτες

Πέρα από την ικανότητά τους να “μεγαλώνουν” έναν χώρο μέσα από τις αντανακλάσεις τους, οι καθρέφτες πλέον είναι και ένα statement item, ανάλογα με τις αισθητικές αναφορές τους! Μπορεί να είναι γεωμετρικοί, bohemian, αναγεννησιακοί, νεοκλασικοί ή minimal και να εξυπηρετήσουν κάθε είδους στυλ!

Vintage χάρτες

Δεν είναι καινούρια τάση, αλλά πολλές φορές ξεχνάμε πόσο εντυπωσιακή μπορεί να γίνει η διακόσμησή μας με έναν απλό, ελαφρώς παλαιωμένο παγκόσμιο χάρτη. Δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσεις κάδρο, μιας και δύο minimal ξύλινα πηχάκια είναι αρκετά για να κρεμάσεις τον χάρτη στον τοίχο σου!

READ more