Site icon TLIFE

DIYers: Φτιάξε μόνη σου το πιο εντυπωσιακό κρεμαστό διακοσμητικό για τον τοίχο

Αν αισθάνεσαι πως “πιάνουν” έστω και λιγάκι τα χέρια σου και βρίσκεσαι σε μόνιμη αναζήτηση ενός νέου project για την διακόσμησή σου, τότε σου έχω το πιο εύκολο, γρήγορο, stylish και οικονομικό κρεμαστό για τον τοίχο σου! Βλέπεις, πολύ συχνά το moodboard μου στο Pinterest μου εμφανίζει διάφορα τέλεια διακοσμητικά αξεσουάρ που πολύ θα ήθελα να βάλω στο σπίτι, αλλά συνήθως δεν μπορώ να τα βρω πουθενά ή εκείνα που τελικά ανακαλύπτω στοιχίζουν μια μικρή περιουσία. Και επειδή τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ απλά, γιατί να μην υποκύψουμε στην δύναμη του DIY για να φτιάξουμε όλα εκείνα που δεν βρίσκουμε στο εμπόριο (ή που όσοι τα πωλούν, νομίζουν ότι κάνουν κάτι τόσο εξαιρετικό και “ουράνιο” που τους φαίνεται απολύτως λογικό ένα κομμάτι φθηνής ξύλινης βέργας και μερικά νήματα να κοστολογούνται σε βάρος χρυσού);

Anyway, το σημερινό project είναι πανεύκολο, στιλάτο και κυρίως μπορείς να το φτιάξεις και με κλειστά μάτια! Είναι ένα wall hanging με boho χαρακτήρα, που θυμίζει ελαφρώς τα αγαπημένα μας macrame, αλλά σε καμία περίπτωση δεν απαιτεί τόση δεξιοτεχνία. Επίσης θα σου στοιχίσει ελάχιστα! Το συγκεκριμένο design το βρήκα στο blog Almost Makes Perfect της Molly και το λάτρεψα με την πρώτη ματιά!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

◊ 1 ξύλινη καβίλια (λεπτή στρογγυλή βέργα) στο μήκος που σε εξυπηρετεί

◊ νήμα σε χρώμα και πλέξη της επιλογής σου

◊ ψαλίδι

Και τι πρέπει να κάνεις:

♦ Στερέωσε την καβίλια σου στις πλάτες από δύο καρέκλες, ώστε να έχεις χώρο να περάσεις και να δέσεις το νήμα.

♦ Κόψε ένα κομμάτι νήμα στο διπλάσιο μήκος από εκείνο που θέλεις να έχει το τελικό κρεμαστό για τον τοίχο σου.

♦ Έπειτα, δίπλωσε στην μέση αυτό το κομμάτι νήμα και δέσε το πάνω στην καμβίλια με ένα απλό κόμπο στερέωσης, δηλαδή σχηματίζεις μια ανοιχτή θηλιά πίσω από την καμβίλια και μετά περνάς τις δύο άκρες του νήματος μέσα από αυτή και μπροστά από την καμβίλια.

♦ Επανάλαβε την διαδικασία με το υπόλοιπο νήμα, μέχρι να καλύψει την καμβίλια στο μήκος που θέλεις.

♦ Όταν τελειώσεις, με το ψαλίδι κόψε προσεκτικά τις άκρες των νημάτων στο μοτίβο που θέλεις.

♦ Τέλος, τοποθέτησε δύο καρφιά στον τοίχο και στερέωσε την καμβίλια πάνω τους.

© 2024 tlife.gr