New boho chic: Πώς να διακοσμήσεις το σπίτι σου σύμφωνα με τους κανόνες του bohemian στυλ

New boho chic: Πώς να διακοσμήσεις το σπίτι σου σύμφωνα με τους κανόνες του bohemian στυλ | tlife.gr

Αν το καλοσκεφτείς, δεν είναι πολλές οι τάσεις που επικρατούν αυτή τη στιγμή στο interior design, αλλά σίγουρα είναι αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους. Σίγουρα μπορείς να αντιληφθείς πόση απόσταση μπορεί να χωρίζει το μινιμαλισμό από το πλουραλιστικό bohemian! Το πιο ενδιαφέρον, όμως, που συμβαίνει πλέον στη διακόσμηση είναι οι ζυμώσεις που πραγματοποιούνται και καταφέρνουν να συνδυάσουν ή και να ενοποιήσουν δύο ή και περισσότερα στιλιστικά ρεύματα! Πριν μερικούς μήνες, για παράδειγμα, μιλούσαμε για το νέο σκανδιναβικό design (δες εδώ!), που ουσιαστικά ήταν το nordic style ιδωμένο μέσα από το κάτοπτρο του boho chic. Αυτό το διάστημα, λοιπόν, έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ένα παραπλήσιο ρεύμα, που διακατέχεται από τις αρχές του bohemian, αλλά “παίζει” περισσότερο με τις διαφορετικές χρονικές περιόδους και τις εποχές.

Το σημαντικό για να μην μπερδευόμαστε είναι πως το εν λόγω ρεύμα συνεχίζει να αποκαλείται bohemian chic (with a twist θα προσέθετα εγώ!). Εκείνο, όμως, που το διαφοροποιεί είναι το γεγονός πως μας… σπρώχνει να “αγκαλιάσουμε” τα πιο vintage στοιχεία, να υιοθετήσουμε πρακτικές που πλέον δεν συνηθίζονται και να κινηθούμε με βάση την αρχιτεκτονική του σπιτιού. Με λίγα λόγια, το νέο boho chic θέλει να γίνουμε πιο παραδοσιακοί τύποι και να μην παλεύουμε να φέρουμε το “στεγνό” μινιμαλισμό στη ζωή και το χώρο μας, ειδικά όταν ο δεύτερος δεν υπάγεται καθόλου σε αυτή την αφαιρετική κατηγορία! Αντιθέτως, το new bohemian προστάζει το “go with the flow” τόνο, αλλά και το συνδυασμό διαφορετικών επιρροών σε ένα ενιαίο σύνολο. Σύμφωνα με τους ειδικούς του design, αυτού του είδους ο μαξιμαλισμός είναι που δίνει “ζωή” στον εκάστοτε χώρο και γεμίζει ενέργεια την καθημερινότητά μας!

Για να βάλεις, λοιπόν, και εσύ το new boho chic style στο σπίτι σου, ρίξε μια ματιά παρακάτω για να δεις πώς γίνεται!


Επένδυσε ένα τοίχο ή δάπεδο με τσιμεντοπλακάκι

Όπως έχω ξαναπεί, αλλά και ήδη γνωρίζεις, το μαροκινό patterned πλακάκι είναι ανάμεσα στα μεγαλύτερα trends τα τελευταία χρόνια. Η επένδυση, λοιπόν, ακόμη και τμηματικά μιας επιφάνειας θα δώσει αυτόματα το επιθυμητό αποτέλεσμα, δίνοντας στο χώρο αυτή την αίσθηση του “παραδοσιακού” που χρειάζεται.

Χρησιμοποίησε ένα vintage κιλίμι

Ούτως ή άλλως η τάση θέλει τις μπουχάρες και τα χειροποίητα κιλίμια να διακοσμούν κάθε stylish χώρο. Ωστόσο, το vintage κιλίμι δίνει ακόμη μεγαλύτερο boost στην αισθητική του σπιτιού, αφού καταφέρνει ακριβώς αυτή τη σύνδεση παρόντος και παρελθόντος που επιτάσσει το new boho chic στυλ!

Επανάφερε τις παλιές συσκευές

Αυτό που εταιρείες όπως η Smeg κάνει τόσα χρόνια, δημιουργώντας ηλεκτρικές συσκευές που παραπέμπουν στα 50s και τα 60s, έχει έρθει η στιγμή να γίνει με ακόμη πιο στοχευμένο τρόπο! Αντί, λοιπόν, να επενδύσεις μια περιουσία για την απόκτηση ενός retro φούρνου/ψυγείου/πλυντηρίου, go for the real thing και απόκτησε μια αυθεντική κουζίνα “εποχής” ή επανάφερε την ξυλόσομπα της γιαγιάς σου!

Φέρε το έξω… μέσα

Η επαφή με τη φύση είναι βασικό ζητούμενο τον τελευταίο καιρό και τα σπίτια πλέον κάνουν “στροφή” προς τα φυσικά υλικά. Η ψάθα, το μπαμπού, το rattan και το ακατέργαστο ξύλο είναι τα κατεξοχήν στοιχεία του bohemian στυλ και η ενσωμάτωσή τους στο χώρο σου θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο εξωτερικό περιβάλλον!

Δείξε τόλμη στους χρωματισμούς

Ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά της bohemian αισθητικής είναι η μαξιμαλιστική πολυχρωμία. Έντονες αποχρώσεις, με “βασιλιά” το κόκκινο, είναι το στοιχείο που ξεχωρίζει πάντα το boho από τα υπόλοιπα ρεύματα! Επομένως, υιοθέτησε περισσότερες χρωματικές αντιθέσεις, επιλέγοντας τα αγαπημένα σου χρώματα!

READ more