Τα καλοκαιρινά φρούτα που μειώνουν την κυτταρίτιδα. Πρόσθεσέ τα στη shopping list σου!

Τα καλοκαιρινά φρούτα που μειώνουν την κυτταρίτιδα. Πρόσθεσέ τα στη shopping list σου! | tlife.gr

Το σημερινό θέμα είναι αφιερωμένο στην κυτταρίτιδα, για ακόμα μια φορά! Εφόσον διανύουμε το καλοκαίρι και σχεδόν καθημερινά βλέπουμε αυτά τα λακουβάκια στο δέρμα μας, απευθύνθηκα στη Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Ιωάννα Βλάχου για να πει τα φρούτα που καταπολεμούν την όψη φλοιού πορτοκαλιού και που πρέπει να προσθέσουμε στη shopping list μας.

Ο πόλεμος ενάντια στην κυτταρίτιδα γίνεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: καλλυντικά, μασάζ, άσκηση και, φυσικά, μη ξεχνάτε τη διατροφή. Υπάρχουν ορισμένα απαγορευμένα τρόφιμα, εάν προσπαθείτε να απαλλαγείτε από την όψη του φλοιού πορτοκαλιού, αλλά παράλληλα υπάρχουν και κάποια που θα πρέπει να συμπεριλάβετε στη λίστα σας. Ας κάνουμε, λοιπόν, μια ανασκόπηση στα φρούτα που συμβάλλουν στη μάχη ενάντια της κυτταρίτιδας η οποία και ξεκινά κάθε καλοκαίρι.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, δε θα πρέπει να παραλείπουμε την κατανάλωση φρούτων. Ωστόσο, δεν υπάρχει το μαγικό φρούτο που αν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες οδηγεί στη λύση του προβλήματος, καθώς όλα επιτυγχάνονται με μια συνέργεια. Για να επιτευχθεί ο στόχος απαιτείται ένας συνδυασμός υγιεινών συνηθειών.

Τα φρούτα θεωρούνται καλό αντίδοτο της κυτταρίτιδας, ενώ παράλληλα ευνοούν και την απώλεια βάρους εξαιτίας του χαμηλού θερμιδικού τους περιεχομένου, των διουρητικών και αποτοξινωτικών τους ιδιοτήτων, της περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες και του αισθήματος κορεσμού

Φράουλες
Όπως συμβαίνει και με άλλα κόκκινα φρούτα, αποτελούν καλό σύμμαχο στο σχέδιο δράσης ενάντια στη κυτταρίτιδα. Τα κίνητρα; Οι φυτικές τους ίνες, η περιεκτικότητά σου σε νερό και η βιταμίνη C, τα καθιστούν ένα πλήρες φρούτο κατά της όψης του φλοιού πορτοκαλιού.

Κόκκινα φρούτα και φρούτα του δάσους:
Πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, και παράλληλα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, τα οποία συμβάλλουν στη δημιουργία κολλαγόνου. Σε συνδυασμό με ημίπαχο γιαούρτι αποτελούν εξαίρετο πρωινό ή σνακ το οποίο ενισχύει την καύση λίπους.

Μύρτιλα
Ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, δημιουργώντας νέο ιστό δέρματος,. Βελτιώνουν τον τόνο και την υφή του δέρματος. Αυτά τα σκούρα μούρα περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά, τα οποία διασπούν το λίπος που συνδέεται με τον συνδετικό ιστό. Έτσι επιτρέπει στο δέρμα να κρατά λίπος κάτω από αυτό και να μην ωθείται προς την επιφάνεια του δέρματος.

Αχλάδι
Πολύ πλούσιο σε κάλιο, με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, και επίσης, με αντιμικριοβιακή δράση, έτσι ώστε να τονωθεί η λεμφική κυκλοφορία. Επιπλέον, βοηθά στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

Ανανάς
Επιταχύνει την αναδόμηση των ιστών, βοηθά στην πέψη πρωτεϊνών και προωθεί την απομάκρυνση των κατακρατούμενων υγρών από τον οργανισμό.

Γκρέιπφρουτ
Επιταχύνει την αναδόμηση των ιστών, βοηθά στην πέψη πρωτεϊνών και προωθεί την απομάκρυνση των τοξινών. Η δραστική του ουσία είναι η βρομελίνη η οποία έχει αντιφλεγμονώδεις και διουρητικές ιδιότητες, οι οποίες με τη σειρά τους παρέχουν δράση ενάντια στη κυτταρίτιδα και ενάντια του πρηξίματος σε περιπτώσεις κατακράτησης υγρών.

Ακτινίδιο
Συμβάλλει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, καθώς έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στη σύνθεση του κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα να ενισχύεται η σφριγηλότητα της επιδερμίδας. Επιπλέον, η κατανάλωση δύο ακτινιδίων ημερησίως, για διάστημα έξι εβδομάδων, φάνηκε να μειώνει την κόπωση, να αυξάνει τη ζωτικότητα και να βελτιώνει τη διάθεση.

Καρπούζι & Πεπόνι
Πλούσια σε φυτικές ίνες και νερό, δημιουργούν κορεσμό και έχουν διουρητική δράση. Βοηθούν στην απομάκρυνση τοξινών από τον οργανισμό βελτιώνοντας την κυτταρίτιδα και την ακμή. Αποτελούν εξαιρετική εναλλακτική λύση σε περιόδους καύσωνα λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε νερό και της ενυδατικής τους ισχύος στο σώμα και στις στοιβάδες του δέρματος. Πλούσια σε βιταμίνες Α και C.

 

READ more