Δύο “ύπουλοι” τρόποι που το πιάτο σου σε ξεγελά και τρως περισσότερο

Δεν υπονοούμε πως με κάποιο τρόπο το πιάτο σου συγγενεύει με την Κρουέλα Ντεβίλ, ούτε φυσικά πως έχει συναισθήματα, σκέψεις και νοημοσύνη! Κι όμως, έρευνες δείχνουν πως το πιάτο είναι ένα πολύ σημαντικός παράγοντας ώστε να ξεγελαστείς και να τρως περισσότερο.

Πρώτον – Συνηθίζουμε να τρώμε σε μεγάλα πιάτα που φτάνουν σε διάμετρο ακόμη και τα 30 εκατοστά. Ναι, ξέρω είναι η νέα μόδα στα είδη σπιτιού. Μεγάλα και ακανόνιστα σε σχήμα. Όμως η έρευνα δείχνει πως σε μικρότερο πιάτο (περίπου 25 εκατοστών) μπορείς να καταφέρεις να φας εως και 22% μικρότερη ποσότητα τροφής. Αν για παράδειγμα το πιάτο σου αναλογούσε σε 1000 θερμίδες (που δεν το συστήνω, αν θες να κάνεις σωστή διατροφή, αλλά το λέμε για την ευκολία του παραδείγματος), τότε με μικρότερο πιάτο θα μείωνες τις θερμίδες στις 780, αποφεύγοντας ενέργεια ίση με 220 θερμίδες. 

Δεύτερον – Επιλέγουμε κατά παράδοση λευκά πιάτα. Η έρευνα έχει δείξει πως το ανοιχτόχρωμο πιάτο οδηγεί σε μεγαλύτερη κατανάλωση τροφής. Αντίθετα ένα σκουρόχρωμα ή ακόμη καλύτερα ένα κόκκινο πιάτο βοηθά να φας με μέτρο. Άνθρωποι που σέρβιραν τη μακαρονάδα τους σε λευκό πιάτο, αποδείχτηκε πως κατανάλωσαν 22% περισσότερα ζυμαρικά σε σύγκριση με εκείνους που έβαλαν τα μακαρόνια τους σε κόκκινο πιάτο.

Read More

And More