Κάθησες στον καναπέ και παρήγγειλες delivery; Πόσα χρόνια… ‘φόρτωσες’ στο πρόσωπό σου;

Κι όμως αν το παρακάνεις με κάποιες “κακές” συνήθειες φέρνεις τα σημάδια του χρόνου πιο γρήγορα στο σώμα σου…

Γυρίζεις το βράδυ κουρασμένη από τη δουλειά και το πρώτο που κάνεις είναι να σχηματίσεις τον αριθμό του delivery. Σύντομα μια λαχταριστή, πλην παχυντική πίτσα είναι στα χέρια σου. Την απολαμβάνεις και πέφτεις για ύπνο. Φυσικά… ούτε να κοιμηθείς καλά μπορείς, ούτε να διατηρήσεις τα κιλά σου σε φυσιολογικό επίπεδο. “Το αυξημένο σωματικό βάρος επιδρά και αλλοιώνει το γονιδιακό μας υλικό, μειώνοντας το μέγεθος μια δομής των χρωμοσωμάτων, τα τελομερή, που έχουν καθοριστικό ρόλο στη γήρανση του οργανισμού μας” εξηγεί η Κλινική διαιτολόγοςδιατροφολόγος Γεωργία Καπώλη

Όσο περισσότερο κάθεσαι στον καναπέ σου, τόσο επιταχύνεις τις διαδικασίες του οργανισμού προς το γήρας! “Η καθιστική ζωή συνδέεται άμεσα με τη γήρανση και τη μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης, μιας και αυξάνει τον κίνδυνο για χρόνια νοσήματα, όπως τα καρδιαγγειακά, η υπέρταση και ο σακχαρώδης διαβήτης” αναφέρει η Γεωργία Καπώλη.

Όλα λοιπόν με μέτρο… και θα δεις θεαματικά αποτελέσματα. Κάτσε τη μία μέρα να απολαύσεις την ταινία με πίτσα, αλλά φρόντισε την επόμενη να τρέξεις για 15 λεπτά!

Read More

And More