O ‘Καλός’ και ο ‘Κακός’ υδατάνθρακας! Κάνε την έξυπνη επιλογή και τόνωσε το μεταβολισμό σου

Μην “επικηρύξεις” ως ένοχη καμία τροφή…
Πολύ απλά διάλεξε εκείνη που θα βοηθήσει περισσότερο τον οργανισμό σου να αυξήσει τις καύσεις. Το ήξερες πως ακόμη κι όταν τρως καις θερμίδες; Τα προϊόντα ολικής άλεσης και μια σειρά άλλων τροφών – οι λεγόμενοι “καλοί”/σύνθετοι υδατάνθρακες – απαιτούν μεγαλύτερη προσπάθεια στην πέψη, πράγμα που σημαίνει πως… αδυνατίζεις τρώγοντας! 

Ο οργανισμός «καίει» θερμίδες κατά τη διάρκεια της πέψης κάθε τροφής. Αυτό ονομάζεται θερμογεννετική επίδραση των τροφών (thermic effect of foods) και εκεί οφείλεται η ιδιότητα των πρωτεϊνούχων τροφών!  Κοτόπουλο ή γαλοπούλα χωρίς πέτσα προκαλούν τη μεγαλύτερη θερμογεννετική επίδραση από οποιαδήποτε άλλη τροφή πάντα σε συνδυασμό με καλούς σύνθετους υδατάνθρακες όπως προϊόντα ολικής αλέσεως, όσπρια, λαχανικά και φρούτα!

Read More

And More