Κεφτεδάκια λαχανικών

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Για να δώσεις λίγη γεύση τις ημέρες της νηστείας, αλλά και να μην αισθάνεσαι υποχρεωμένη να τρως βραστά λαχανικά! Κάνε τα λαχανικά σου κεφτεδάκι και απόλαυσέ τα…

Συστατικά

  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 4 μέτρια καρότα
  • 5 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1/3 του φλιτζανιού αρακάς
  • Κύμινο
  • 1/2 κ.γ. κάρυ
  • 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τις πατάτες μαζί με τα καρότα σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να μαλακώσουν καλά
  • Στράγγιξε και στο ίδιο νερό βράσε τα κολοκυθάκια και τον αρακά
  • Ανάμειξε όλα τα λαχανικά σου μαζί και λιώσε με ένα πιρούνι αφού έχουν κρυώσει καλά
  • Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το κύμινο και το κάρυ. Συμπλήρωσε όσο αλεύρι πάρει για να έχεις μια σφιχτή ζύμη
  • Βρέξε τα χέρια σου με νερό και πλάσε κεφτέδες σε μια πιατέλα
  • Άφησε το λαδι να κάψει, αλεύρωσε τους κεφτέδες και ρίξε μερίδες μερίδες στο λάδι. Γύρισε και από τις δύο πλευρές και βγάλε σε απορροφητικό χαρτί
  • Σέρβιρε

Tip


Read More

And More