Κολοκύθια τέσσερα τυριά

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Έχεις ακούσει για μακαρονάδα με τέσσρα τυριά, αλλά αυτό σίγουρα είναι παγκόσμια πρώτη! Το τρυφερό κολοκύθι γίνεται ένα ιδιότυπο σουφλέ με μπόλικο τυράκι και μυρωδικά! Θα γίνει το αγαπημένο σου.

Συστατικά

  • 4 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε ψιλές ροδέλες
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 8 φλιτζάνια σκορδόψωμο κομμένο σε μπουκιές
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο προβολόνε
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα (γλυκιά)
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 7 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 2 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κ.σ μαϊντανό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι και μισό πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βουτύρωσε ελαφρά ένα μέτριο πυρέξ και άστο στην άκρη.
  • Σοτάρισε τα κολοκυθάκια με τις 2 κουταλιές λάδι σε τηγάνι (αφού κάψει το λάδι) μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας περιοδικά.
  • Βάλε τη μισή ποσότητα ψωμιού στο πυρέξ. Βάλε από πάνω τα μισά κολοκυθάκια και τα μισά τυριά. Επανέλαβε τη στρώση.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τα αυγά, το γάλα, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο και χτύπα τα ελαφρά να αναμειχθούν. Ρίξε το μείγμα στο πυρέξ ώστε να πάει παντού.
  • Με το πίσω μέρος του κουταλιού πίεσε τα υλικά να στρώσουν. Κάλυψε με διαφανή μεμβράνη και βάλε το πυρέξ στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες έως και 24 ώρες.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάλε τη μεμβράνη και βάλε το πυρέξ στο φούρνο. Ψήσε για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει το πάνω μέρος και να λιώσουν τα τυριά.
  • Πασπάλισε κάθε κομμάτι με μαϊντανό για το σερβίρισμα.

Tip


Read More

And More