Παντζάρια γεμιστά

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ελαφρύ γεύμα με τόσα θρεπτικά συστατικά, όσα δεν θα βρεις σε κανένα άλλο κρύο πιάτο. Γεμιστά παντζαράκια με διάφορα λαχανικά, γιαουρτάκι και καρύδια! 

Συστατικά

  • 10 μεγάλα παντζάρια
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ξύδι
  • 1 γιαούρτι 2%
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα τριμμένα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια καρύδια καθαρισμένα
  • 1 μήλο πράσινο καθαρισμένο σε κυβάκια
  • Πάπρικα
  • 3 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, ρίξε τα παντζάρια ολόκληρα και άφησε να βράσουν για πετίπου 20 λεπτά της ώρας
  • Σούρωσε και όταν κρυώσουν ελαφρά, ξεφλούδισε και κόψε το πάνω μέρος όπως και με τα γεμιστά. Άδειασε με ένα κουτάλι το εσωτερικό και κράτησε στην άκρη
  • Ράντισε τα παντζάρια με λίγο ξύδι και αλάτι και άφησε σε ένα σουρωτήρι αναποδογυρισμένα να στραγγίξουν
  • Ψιλόκοψε καλά το παντζάρι που έβγαλες από το εσωτερικό του παντζαριού και ανάμειξε με το γιαούρτι, το σκόρδο, το καρότο, τα καρύδια και το μήλο. Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε καλά
  • Γέμισε τα παντζάρια σου και άφησε στο ψυγείο σκεπασμένα να κρυώσουν καλά. Πασπάλισε με λίγο άνηθο και πάπρικα και σέρβιρε κρύα

Tip


Read More

And More