Ψητή σελινόριζα με καρότα

55 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Πεντανόστιμο συνοδευτικό για τα κρεατικά με μυρωδάτη σελινόριζα και τρυφερά καρότα

Συστατικά

  • 1,5 kg σελινόριζα σε κύβους
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας θυμάρι
  • 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι
  • 1,5 kg καρότα σε κύβους
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε ένα ταψί στην τελευταία θέση.
  • Ανακάτεψε τη σελινόριζα με τέσσερις κουταλιές λάδι, μία κουταλιά θυμάρι και μισή κουταλιά πάπρικα και αλάτι.
  • Ρίξε τα υλικά σε αλουμινόχαρτο και κλείσ’ τα σε ένα πακέτο.
  • Βάλε το πακέτο σε ένα ταψί και ψήσε για περίπου 25 λεπτά.
  • Ανακάτεψε τα καρότα με το υπόλοιπο λάδι, θυμάρι, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ριξ’ τα στο καυτό ταψί, ψήνοντας για περίπου 35 λεπτά.
  • Άνοιξε το αλουμινόχαρτο με τη σελινόριζα και ρίξε τα υλικά απευθείας στο ταψί, ψήνοντας για άλλα 15 λεπτά.
  • Ανακάτεψε τα δύο ψητά μείγματα και σέρβιρε πασπαλίζοντας με μαϊντανο.

Read More

And More