Aroma Therapy: Δώσε στο σπίτι σου το πιο comforting άρωμα με την πιο παραδοσιακή μέθοδο

Την περασμένη εβδομάδα είδαμε εδώ πώς θα δώσεις στο σπίτι σου το πιο χαρακτηριστικό άρωμα του φθινοπώρου για το σπίτι σου. Όπως θα πρόσεξες, όμως, δεν μιλήσαμε για κάποιο κερί ή τα γνωστά αρωματικά στικς χώρου, αλλά για μια πολύ πιο παραδοσιακή και homemade προσέγγιση! Βλέπεις, αυτή η τεχνική ονομάζεται simmer pot και είναι πολύ διαδεδομένη ως ένα πολύ φυσικός τρόπος να δώσεις στο σπίτι έντονο και γλυκό άρωμα, χωρίς να χρησιμοποιήσεις κάποιο χημικό προϊόν ή τεχνητό άρωμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βράσεις τα αγαπημένα σου συστατικά για να μοσχομυρίσει όλος ο χώρος! Ειδικά όσο οι θερμοκρασίες πέφτουν και ο χειμώνας θα κάνει πιο αισθητή την παρουσία του, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ανάγκη σου για pampering και coziness στο σπίτι! Γι’ αυτό και παρακάτω θα δεις μερικές βασικές “συνταγές” για τα πιο χαλαρωτικά και comforting simmer pots που μπορείς να κάνεις!

Ξεκινώντας, λοιπόν, από τα βασικά, το βασικό συστατικό και η τεχνική για αυτή την μέθοδο είναι μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Μόλις το νερό πάρει βράση, τότε προσθέτεις τα υλικά της συνταγής (ή της επιλογής σου, μιας και δεν υπάρχουν όρια και κανόνες στα αρώματα που θα αρέσουν) και συνεχίζεις το βράσιμο για λίγα λεπτά. Έπειτα, χαμηλώνεις πολύ την φωτιά και αφήνεις τα υλικά να σιγοβράζουν για όση ώρα χρειαστεί για να μοσχοβολήσει το σπίτι. Προσοχή, όμως, γιατί θα πρέπει να προσθέτεις χλιαρό νερό, αν θέλεις να μην εξατμιστεί όλο και καούν τα μπαχαρικά σου. Πρόσθεσε, επομένως, λίγο νερό κάθε μισή ώρα για να είναι το μείγμα εντάξει.

Και πέντε βασικές συνταγές για το simmer pot σου…

Μήλο & Κανέλα

♦ μερικά ξυλάκια κανέλα

♦ φλούδες από μήλο

♦ φλούδες από πορτοκάλι

♦ μερικά γαρίφαλα

Λεμόνι & Πορτοκάλι

♦ φλούδα από 1 λεμόνι

♦ φλούδα από 1 πορτοκάλι

♦ 2 φύλλα δάφνης

♦ 3 ξυλάκια κανέλας

♦ 2 κ. σούπας γαρίφαλο

Πορτοκάλι & Βανίλια

♦ μερικές σταγόνες από εκχύλισμα βανίλιας

♦ φλούδες πορτοκαλιού

♦ φέτες πορτοκαλιού

Λεβάντα

♦ 1 φλ. αποξηραμένη λεβάντα ή σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας

♦ 1 κ. γλυκού γλυκάνισος

♦ 1 κ. σούπας μοσχοκάρυδο

♦ 1 κ. σούπας γαρίφαλο

♦ 1 ξυλάκι κανέλας

Μήλο & Πεύκο

♦ 1 μήλο κομμένο

♦ 3 ξυλάκια κανέλας

♦ 2 κουκουνάρια

Read More

And More