ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ: Το γλυκαντικό που θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει τους Αμερικάνους να το χρησιμοποιούν στις βάφλες και στα pancakes, το σιρόπι σφένδαμου ή αλλιώς maple syrup όμως είναι πιο υγιεινό από ότι μπορούσες να φανταστείς. Είναι ένα food trend που ορκίζονται τα κορίτσια του fitness από το εξωτερικό και φυσικά δεν θα μπορούσα να μην σε ενημερώσω με τις διαιτητικές και χρήσιμες ιδιότητές του.

Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις παντού. Στα ροφήματά σου, στις γλυκές συνταγές, ακόμα και στη σαλάτα σου. Τι είναι όμως αυτό που κάνει το σιρόπι σφένδαμου τόσο ξεχωριστό; Πριν περάσουμε σε αυτές τις τρεις ιδιότητες, θέλω να σου πω ότι έχει μόνο 17 θερμίδες το ένα κουταλάκι γλυκού. Εν ολίγοις, αυτό το κάνει άμεσα προσιτό σε εμάς που κάνουμε δίαιτα και ιδανικό για τα κορίτσια που ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Αφού λοιπόν σου έκανα μια γενική εισαγωγή, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να περάσουμε στις μαγικές του ιδιότητες και να τις δούμε αναλυτικά.


Σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Το σιρόπι σφένδαμου είναι ένα φυσικό σάκχαρο, σε σχέση με το σιρόπι αγαύης ή τη γλυκόζη, που είναι επεξεργασμένες γλυκαντικές ουσίες. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, είναι φορτωμένο από αντιοξειδωτικά και υπόσχεται να σε κρατήσει μακριά από τις λιγούρες. Αυτό σημαίνει ότι λιγότερο πιθανό να αναζητείς συνεχώς κάτι γλυκό.

Έχει υψηλά επίπεδα ψευδάργυρου και μαγνησίου
Το μαγνήσιο μπορεί να αυξήσει την τεστοστερώνει, με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η καύση λίπους και η ενίσχυση των μυών. Από την άλλη, ο ψευδάργυρος βοηθάει στην απώλεια βάρους και βελτιώνει τον Δείκτη Μάζας σώματος.

Βοηθάει στην πέψη και… ξεφουσκώνει
Λόγω του ότι δεν περιέχει ζάχαρη ή αλκοόλ, δεν προκαλεί φούσκωμα ή ερεθισμό στο στομάχι. Το σώμα μπορεί να χωνέψει πιο εύκολα αυτό το υποκατάστατο ζάχαρης και επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις συνταγές.

Read More

And More