10 πράγματα που μπορούμε να μάθουμε από τους άντρες!

Άντρες. Η αγαπημένη μας συζήτηση. Κι αν μάλιστα είμαστε θυμωμένες με κάτι, τότε πραγματικά δίνουμε ρεσιτάλ. Όμως, πρέπει να παραδεχτούμε ότι τους αγαπάμε. Εντάξει, είναι σαφές ότι τα δύο φύλα έχουμε αρκετές διαφορές μεταξύ μας. Και αν κοιτάξουμε με ψυχραιμία τον κόσμο και τα χαρακτηριστικά τους θα ανακαλύψουμε μερικά στοιχεία που αν τα υιοθετήσουμε κι εμείς σίγουρα θα περάσουμε καλύτερα. Για αυτήν την ψύχραιμη ματιά, απευθυνθήκαμε στην ειδικό. Η Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Ελπίδα Μ. Παναγιωτουνάκου, είναι εδώ για να μας βοηθήσει να “κλέψουμε” κάποια ανδρικά χαρακτηριστικά. Ο λόγος σε εκείνη…

Κάποιοι υποστηρίζουν πως οι άντρες και οι γυναίκες διαφέρουν τόσο πολύ που είναι σαν να προέρχονται από διαφορετικούς πλανήτες. Κάποιοι άλλοι λένε πως τα δύο φύλα αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, δηλαδή πως αλληλοσυμπληρώνουν το ένα το άλλο. Ό,τι από τα δύο κι αν ισχύει το σίγουρο είναι πως οι περισσότερες από εμάς, κάποια στιγμή στη ζωή μας, έχουμε ζηλέψει κάποιες αντρικές αντιδράσεις και συμπεριφορές.


ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ

  1. Δεν χρειάζεται να υπερ-αναλύεις τα πάντα.
    Απάντησέ μου με ειλικρίνεια: Πόσα σενάρια ξετυλίγονται στο μυαλό σου με αφορμή ένα και μόνο γεγονός; Πόσες προτάσεις σχηματίζονται στις σκέψεις σου του τύπου: “Εάν γίνει αυτό….τότε…, εάν όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα….τότε….” Οι άντρες, από την άλλη πλευρά, συνήθως αποδέχονται τα γεγονότα όπως είναι, δίχως να αναρωτιούνται τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια. Όταν συμβεί κάτι, τότε το αντιμετωπίζουν. Λειτουργούν, δηλαδή, περισσότερο σε πρακτικό, παρά σε θεωρητικό επίπεδο.

  2. Δεν χρειάζεται να προσπαθείς πάντα τόσο πολύ για το πώς θα πεις κάτι.
    Συνήθως, κατηγορούμε τους άντρες πως δεν σκέφτονται πριν μιλήσουν, με αποτέλεσμα η γλώσσα τους να είναι ωμή. Ωστόσο, κάποιες φορές είναι βοηθητικό να εκφράζεις όσο πιο απλά γίνεται αυτό που πραγματικά σκέφτεσαι, γιατί διαφορετικά αυξάνονται οι πιθανότητες να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις με τους γύρω σου.

  3. Άσε για λίγο στην άκρη το συναίσθημα.
    Οι άντρες παίρνουν αποφάσεις περισσότερο με βάση τη λογική και στηρίζοντας τη σκέψη τους σε μια πιο ρεαλιστική βάση. Προσπάθησε να το υιοθετήσεις κι εσύ αυτό.

  4. Κλέψε λίγη από την αυτοπεποίθησή του.
    Είναι πραγματικά αξιοζήλευτο το πόσο γρήγορα ετοιμάζεται ένας άντρας για την έξοδό του, το πόσο άμεσα αποφασίζει τι θα αγοράσει ή τι θα παραγγείλει, αλλά και το ότι δεν ρωτάει δέκα φορές για το εάν του ταιριάζει αυτό που φοράει! Σίγουρα είναι σημαντικό να νιώθεις όμορφη και να προσέχεις την εξωτερική σου εμφάνιση. Ωστόσο, εάν σταματήσεις να δίνεις τόση σημασία στην κάθε λεπτομέρεια και πιστέψεις περισσότερο στον εαυτό σου, τότε πραγματικά, θα είσαι πιο λαμπερή από ποτέ!

  5. Εξέφρασε το θυμό σου.
    Οι περισσότεροι άντρες εκφράζουν το θυμό τους τη στιγμή που τον νιώθουν. Μπορεί να μιλήσουν άσχημα και έντονα, να φωνάξουν, να βγάλουν καπνούς, αλλά μόλις η σύγκρουση τελειώσει το θέμα θεωρείται λήξαν! Καταλαβαίνω πως η επιθετική συμπεριφορά είναι περισσότερο κοινωνικώς αποδεκτή για τους άντρες παρά για τις γυναίκες, γεγονός που μπορεί να σε βάζει στη διαδικασία να κρύβεις το θυμό σου. Μάθε από τους άντρες και μην καταπιέζεις τα συναισθήματά σου! Όταν τα αφήνεις να μαζεύονται μέσα σου το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα χειρότερο τόσο για τον εαυτό σου, όσο και για τις σχέσεις σου με τους άλλους.

  6. Εμπιστεύσου τη γνώμη σου.
    Οι άντρες υποστηρίζουν την επιλογή τους και κάνουν αυτό που τους ευχαριστεί, δίχως να σκέφτονται για το πως θα τους χαρακτηρίσουν οι άλλοι. Αποδέξου πως αυτό που μετράει περισσότερο είναι η δική σου άποψη και άσε για λίγο στην άκρη τυχόν σχόλια που μπορεί να κάνουν οι γύρω σου. Οι κακοπροαίρετοι θα υπάρχουν πάντα ό,τι κι αν κάνεις! Το τι πιστεύουν όμως, είναι δικό τους πρόβλημα και όχι δικό σου!!!

  7. Μην επικεντρώνεσαι στα αρνητικά.
    Οι περισσότεροι άντρες τείνουν να βλέπουν όλο το δάσος και όχι μόνο το δέντρο. Μπροστά σε μία δυσκολία αντί να επικεντρώνονται στο άσχημο που έχει συμβεί προσπαθούν να εντοπίσουν όλα τα άλλα που πηγαίνουν καλά την ίδια περίοδο. Συνήθως, είναι πιο ευέλικτοι και πάνε γρηγορότερα παρακάτω, δίχως να μεμψιμοιρούν για αυτό που έχασαν.

  8. Μην αρπάζεσαι με το παραμικρό.
    Οι άντρες χρησιμοποιούν περισσότερο το χιούμορ, ενώ δύσκολα παρεξηγιούνται μεταξύ τους. Καλό είναι να μην τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς, αλλά και να μη διατυπώνεις τη λανθασμένη εντύπωση πως όλοι έχουν ως πρώτο τους μέλημα να σε θίξουν με τα λεγόμενά τους.

  9. Μη φοβάσαι να συμπεριφέρεσαι και λίγο εγωιστικά.
    Πολλές φορές κατηγορούμε τους άντρες πως νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους. Πως για αυτούς αποτελεί προτεραιότητα η διασκέδαση, η καλοπέραση και η μη καταπίεσή τους. Αλήθεια, γιατί αυτό να είναι απαραίτητα κακό; Μήπως τις περισσότερες φορές προσπαθείς πάρα πολύ προκειμένου να ικανοποιήσεις τις ανάγκες των γύρω σου και ξεχνάς να φροντίσεις εσένα; Η ιδιοτέλεια σε μικρές ποσότητες είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη!

  10. Φύλα τα ρούχα σου για να ‘χεις τα μισά.
    Οι άντρες συνήθως είναι πιο επιφυλακτικοί και μετρημένοι όταν γνωρίζουν για πρώτη φορά κάποιον. Το γεγονός αυτό λειτουργεί προστατευτικά, καθότι κινδυνεύουν λιγότερο να καταλήξουν προδομένοι. Αντίθετα, οι γυναίκες ανοιγόμαστε και εμπιστευόμαστε πιο εύκολα, με αποτέλεσμα πολλές φορές να πληγωνόμαστε ή να συνειδητοποιούμε πως οι άλλοι τόσο καιρό μας εκμεταλλεύονταν.

Όσο κι αν η μάχη των φύλων συνεχίζεται, θα πρέπει να παραδεχτούμε πως πάντα κάτι θα υπάρχει για να μάθουμε από τους άντρες, όπως κι εκείνοι άλλωστε από εμάς…

Read More

And More