Site icon TLIFE

GARUDA: Η επόμενη τάση μετά τη yoga και το pilates που θα “μεταμορφώσει” το σώμα σου

Διαβάζεις τον τίτλο και αντιλαμβάνεσαι ότι τη λέξη “Garuda” την ακούς πρώτη φορά στη ζωή σου! Μάλλον ναι, αφού πρόκειται για ένα νέο είδος εκγύμνασης που εκφράζει το fitness του 21ου αιώνα. To σύστημα Garuda εμπνεύστηκε και ανέπτυξε ο James D’ Silva, προσωπικός γυμναστής της Madonna, Gwyneth Paltrow, Trudie Styler και πολλών άλλων, ενσωματώνοντας τις αρχές του Pilates, το δυναμισμό του χορού και τις αναπνοές και ασκήσεις της Yoga. Πρόκειται για μια γυμναστική που υπόσχεται την απώλεια λίπους, τη μείωση πόντων, και είναι ιδανική για εσένα που θέλεις να “πετύχεις” την τέλεια γράμμωση και ενδυνάμωση.

Το Tlife μίλησε με την Αφροδίτη Μανθοπούλου η οποία επέλεξε να διαδώσει τη μέθοδο Garuda στην Ελλάδα και να ανοίξει το δικό της studio. Κάναμε τις βασικές ερωτήσεις με σκοπό να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα αυτό το fitness trend και να μάθουμε όλα τα οφέλη που έχει να προσφέρει στο σώμα μας.

-Τι είναι ακριβώς το “Garuda”;
Είναι μία πρωτοποριακή μέθοδος εκγύμνασης που βασίζεται στην τεχνική και τις αρχές του Pilates και της Yoga. Μέσα από κάμψεις, εκτάσεις, στροφές σε διάφορους συνδυασμούς, αφυπνίζει το πνεύμα, κάνοντας το σώμα να κινείται αέναα προς όλες τις κατευθύνσεις. Γι’ αυτό άλλωστε, το μότο του Garuda είναι, “Garuda – The Intelligent Way to Exercise”.

-Ποια είναι τα θετικά που προσφέρει στο σώμα και τις μυικές ομάδες;
Με το Garuda γίνεται ενδυνάμωση σε όλες τις μυϊκές ομάδες με τέτοιο τρόπο ώστε το σώμα να έχει “χώρο” και να δείχνει πιο λεπτό, πιο μακρύ και πιο υγιές. Είναι το μοναδικό σύστημα που έχει ασκήσεις για όλα τα μέλη του σώματος, από τα δάχτυλα των ποδιών έως το κεφάλι.

-Μπορεί να γίνει η ιδανική γυμναστική για όσες θέλουν να αδυνατίσουν;
Εξασκώντας το σώμα σας τρεις φορές την εβδομάδα με Garuda, θα παρατηρήσετε ότι θα αρχίσετε να χάνετε βάρος και κυρίως λίπος, ενώ θα αυξηθεί η μυϊκή μάζα χωρίς να μειωθεί το νερό στο σώμα που είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση.

-Μπορεί να γραμμώσει και να ενδυναμώσει το σώμα μας;
Φυσικά. Δουλεύοντας το σώμα μέσω του Fascia (υμένας που καλύπτει το μυϊκό σύστημα αλλά και τα εσωτερικά όργανα) θα επιτύχετε το 100% των δυνατοτήτων σας, τόσο σε θέμα δύναμης όσο και γράμμωσης. Οι ώμοι, τα χέρια, οι κοιλιακοί, οι γλουτοί, αποκτούν σχήμα, μορφή.

-Μπορώ να ασχοληθώ με το “Garuda” αν δεν έχω κάνει ποτέ yoga ή pilates;
Το Garuda είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα κίνησης και εκγύμνασης, που απευθύνεται τόσο σε αρχάριους (που δεν έχουν ασκηθεί ποτέ) όσο και σε προχωρημένους. Από το πρώτο κιόλας μάθημα, μπορείτε να αρχίσετε να καταλαβαίνετε τις αρχές και την τεχνική του Garuda, ενώ ενεργοποιείτε μύες που δεν έχετε ίσως αισθανθεί ποτέ ξανά.

-Για ποιες ηλικίες είναι ιδανικό;
Από την ηλικία των 14 και άνω, μπορεί κάποιος να ακολουθήσει τη μέθοδο Garuda. Κάθε ηλικία έχει τις δικές της ανάγκες. Επειδή το ασκησιολόγιο του Garuda είναι απεριόριστο, ο δάσκαλος έχει πάρα πολλές επιλογές ασκήσεων ώστε αυτές να ταιριάζουν στον μαθητή, ανάλογα με την ηλικία του. Δίνουμε μεγάλη έμφαση και σεβασμό επίσης, σε μαθητές άνω των 70 ετών, όπου η άσκηση είναι μείζονος σημασίας για τη λειτουργικότητα και ευελιξία στην καθημερινότητα τους.

-Αν έχω κάποια κιλά παραπάνω, μπορώ να συμμετέχω στα μαθήματα;
Η αρχιτεκτονική κάθε σώματος είναι μοναδική και αυτό το σεβόμαστε. Με το Garuda, έχουμε τον τρόπο να δώσουμε κινητικότητα σε κάθε σώμα, ανεξαρτήτως τύπου και κιλών, χωρίς να καταπονούνται οι αρθρώσεις. Οι ασκήσεις είναι πάρα πολλές όπως και οι παραλλαγές τους, ώστε να λειτουργούν ιδανικά στον σωματότυπο του κάθε μαθητή.

-Είσαι η μοναδική που το διδάσκει στην Ελλάδα; Που μπορούμε να σε βρούμε;
Στην Ελλάδα υπάρχουν 5 ακόμα δάσκαλοι Garuda, όπου διδάσκουν Garuda Foundation mat. Στο Pilates & Garuda studio στην Ν. Ερυθραία, όπου είναι η έδρα του Garuda στην Ελλάδα, θα βρείτε όλες τις εκδοχές του Garuda:

  • Garuda Foundation mat
  • Garuda Graha (Bricks)
  • Garuda Sling (Tara)
  • Garuda Dhara (Chair)
  • Garuda Chakra (foam roller)
  • Garuda Seated and Standing
  • Garuda Apparatus (το μηχάνημα του Garuda)

Στην Ελλάδα είμαι η υπεύθυνη για το Garuda όπως επίσης και για την εκπαίδευση δασκάλων Garuda.

-Θεωρείται ακριβό σαν είδος εκγύμνασης;
Το κόστος των μαθημάτων Garuda, εξαρτάται από το είδος του μαθήματος: ατομικό ή ομαδικό. Σε κάθε περίπτωση όμως, τα οφέλη που θα αποκομίσετε από 1 ώρα Garuda, θα σας ικανοποιήσουν επάξια.

-Για ποιο λόγο επέλεξες να φέρεις αυτό το ιδιαίτερο είδος γυμναστικής στην Ελλάδα;
Σπούδασα χορό για 14 χρόνια και εργάστηκα ως επαγγελματίας χορεύτρια για 15 χρόνια. Η χρόνια καταπόνηση του σώματος μου και πολλοί τραυματισμοί, με ώθησαν να στραφώ σε ένα διαφορετικό τρόπο εκγύμνασης. Έτσι, εκπαιδεύτηκα στη μέθοδο Pilates, έλαβα πιστοποίηση ως Certified Pilates Instructor από την Balanced Body σε όλα τα Pilates Equipment και δίδαξα για τρία χρόνια. Το 2010 ξεκίνησα την εκπαίδευση μου στο Garuda, όπου βρήκα τρόπο να δώσω λύση στο πρόβλημα που είχα με την μέση μου (που με άφηνε κατάκοιτη για περίπου 1 μήνα τον χρόνο) και στο γόνατο μου που μετά από χειρουργείο, δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Επίσης, ως χορεύτρια ήθελα η εκγύμναση μου να είναι υψηλών απαιτήσεων. Αυτοί ήταν μερικοί από τους λόγους για τους οποίους επέλεξα να ανοίξω το Garuda studio στην Ελλάδα και να διαδώσω τη μέθοδο Garuda.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Garuda θα βρεις ΕΔΩ!

© 2024 tlife.gr